Instrukcije Sarajevo +387 61 60 38 06

Najčešće postavljana pitanja

Koliko često moje dijete treba da pohađa instrukcije?

Prijava se temelji na individualnim potrebama učenika, što se određuje tokom razgovora i nakon utvrđivanja nivoa znanja učenika. Instrukcije se odvijaju od ponedjeljka do nedjelje u dogovorenim terminima. U principu, djeca pohađaju instrukcije 2x sedmično po 90 minuta. Pred ispite, kontrolne radove ili pri ukazanoj potrebi, intenzitet se može povećati.

Da li su roditelji informirisani o nivou napretka djeteta na instrukcijama?

Pridajemo veliku važnost, zajedničkom radu sa učenicima, roditeljima i po potrebi školskim nastavnicima radi postizanja uspjeha djeteta. Detaljani izvještaji i razgovori sa roditeljima, dnevno, sedmično ili mjesečno daju u svakom trenu pregled napravedovanja učenika.

Koliko ste fleksibilni pri dogovoru uslova i termina instrukcija?

Svako dijete je drugačije, i kao takvom se prilagođavaju programi instruktivne nastave. Ovisno o Vašim potrebama, nudimo takve opcije dogovora gdje se najbolje možemo prilagoditi potrebama Vašeg djeteta za njegov optimalni uspjeh. Termini se mogu skratiti, produžiti ili pomjeriti na osnovu nivoa znanja i obaveza Vašeg djeteta. Tokom dogovorenog perioda moguće je mijenjati predmet prema trenutnim potrebama učenika.

Da li roditelji mogu davati instrukcije djetetu ili da tražim profesionalnu pomoć?

Iskustva su pokazala da svako dijete mnogo bolje uči kada je sa osobom koja dolazi izvan kuće. Roditelji uz veliku želju žele pomoći svojoj djeci, ali često su upravo oni uzrok pravog problema. Dajte svom djetetu priliku za profesionalnu pomoć, uz kvalificirane i iskusne profesore, jer kod nas će Vaše dijete učiti bez pritiska samo, ili u malim grupama sa svojim vršnjacima i dobiti volju za učenjem, i pritom se dobro zabaviti. Svaki naš profesor podnosi izvještaje nadređenom, što kontroliše uslove davanja pomoći učenicima.

Koliko dugo moje dijete treba pohađati instrukcije?

To je direktno povezano s djetetovim individualnim zaostacima u gradivu i njegovim mogućnostima. Loša ocjena je obično rezultat akumuliranih rupa u znanju koje su se pojavile tokom vremena. Da bi se Vaše dijete dovelo na zadovoljavajući i željeni nivo i podstaklo na ponovno samostalno učenje, u pravilu traje neko vrijeme, kako bi se nedostaci nadoknadili. Svi polaznici naših instrukcija su popravili negativne ocjene ili dobili više ocjene.

Zašto je bolje podučavanje jedan-na-jedan od podučavanje u velikim grupama?

Naše iskustvo je pokazalo da nastava „jedan na jedan“ ili u malim grupama od maksimalno 5 učenika rezultira višim stepenom usvojenog znanja, jer učenici imaju dovoljno vremena da postave pitanje, da se ukaže na njihove nedostatke i da se unaprijede njihove sposobnosti izlaganja materije, a profesor ima dovoljno vremena da posveti svakom učeniku ponaosob dovoljno vremena. Osim učenja, u malim grupama se postižu i socijalne vještine Vašeg djeteta. Učenici se međusobno motivišu, istovremeno se razvijaju timske sposobnosti Vašeg djeteta i njegova mogućnost napredovanja. Induvidualno i u malim grupama se puno lakše rješava stresa i straha od kontrolnih radova i ispitivanja. Osim toga Vaše dijete prepoznaje da nema samo ono taj problem, a nakon toga se volja za učenjem vraća sama od sebe.

Koji profesor je najbolji za moje dijete?

Važno je da se prilikom podučavanja temperamenti učenika i profesora podudaraju i da se dobro razumiju. Pozitivno okruženje pomaže učenju. Naši profesori su poznavaoci verbalne i neverbalne komunikacije i mogu prepoznati osjećaje i potrebe Vašeg djeteta. Svi profesori su stručne, mlade i perspektivne osobe koje znaju perpoznati kvalitete Vašeg djeteta i unaprijediti iste.

Kako se vi razlikujete od drugih?

Naš rad se temelji na slijedećim načelima:

  1. Preciznost i tačnost
  2. Kontinuirani izvještaji roditeljima o napretku djeteta
  3. Stručni nadzor modela predavanja
  4. Sigurnost Vašeg djeteta
  5. Efikasnost uloženog novca i vremena
  6. Povrat novca u slučaju neispunjenih ciljeva
  7. Interaktivnost i motiviranje učenika
  8. 24h/7dana u sedmici/365 dana u godini asistencije
  9. Rad kod kuće ili našim prostorijama
  10. Prijevoz Vašeg djeteta
Instrukcije iz matematike
0
Broj učenika
Instrukcije iz matematike
0
Godina rada
Instrukcije iz matematike
0
Održanih časova
https://www.flaticon.com/authors/zlatko-najdenovski
0
Ostvarenih ciljeva